Thuisadministratie

In onze huidige maatschappij hebben we steeds meer te maken met een grote hoeveelheid post waar we op moeten reageren. Bij sommige mensen roept dit zo’n weerstand op, dat zij toegezonden brieven maar helemaal niet meer open maken. Vaak raken zij hierdoor op den duur in de problemen. Ook komt het regelmatig voor dat mensen geen enkel zicht hebben op eigen inkomsten en uitgaven. En het schrijven van een ‘moeilijke’ brief naar een instantie levert ook vaak problemen op.

Humanitas heeft een informatieve brochure ontwikkeld die hulpverleners kunnen gebruiken bij de begeleiding van mensen met financiële problemen. Klik hier voor informatie.

Over het project
Vrijwilligers van de Thuisadministratie ondersteunen hulpvragers in de thuissituatie bij het voeren van hun financiële administratie. Zij helpen een administratie op te zetten of op te ruimen. Zij steunen in de contacten met instanties en helpen met het schrijven van ‘moeilijke’ brieven. Ook kunnen zij bij grote schulden hulp bieden op weg naar een schuldregeling bij de GKB.

Wilt u meer weten? neem dan contact op met Humanitas Oldambt